Hoe lang gaat een aluminium garagedeur mee?

Een aluminium of stalen garagedeur gaat 20 jaar of langer mee. Een houten deur kan ongeveer even lang meegaan als u er goed voor zorgt. De torsieveren werken tussen 10.000 en 20.000 cycli. De panelen en het frame waaruit de garagedeur bestaat, moeten behoorlijk lang meegaan.

Een stalen of aluminium deur kan 20 jaar of langer meegaan en een houten deur kan bij goed onderhoud bijna net zo lang meegaan. Uw garagedeursysteem is echter meer dan alleen uw deur. Het is uw garagedeuropener, torsieveren, kabels en meer. Je kunt verwachten dat een goede garagedeuropener ongeveer 15 jaar meegaat.

Wat is de gemiddelde levensduur van een garagedeur? De gemiddelde levensduur van een garagedeur is ongeveer 30 jaar met het juiste onderhoud. Maar individuele omstandigheden variëren, misschien is uw nieuw geslagen tienerchauffeur per ongeluk achteruit gegaan in de garagedeur, of misschien gooide een windstorm puin naar uw deur en beschadigde enkele panelen. Gelukkig zijn er een aantal factoren waarmee u rekening kunt houden om te beslissen of u uw garagedeur moet vervangen. Als uw deur slechts één klein probleem heeft, zoals het afbladderen van verf, dan is het waarschijnlijk de beste keuze om naar een reparatieklus te kijken.

U kunt uw garagedeuropener lang laten werken met de juiste zorg en aandacht, net zoals u aan uw garagedeur zou moeten geven. De pakking aan de onderkant van de garagedeur helpt de onderkant van de deur tegen het beton af te dichten om binnendringen van water te voorkomen en vuil en insecten buiten te houden. Kijk naar de katrollen van de garagedeur op schade en andere tekenen van slijtage, zoals versleten randen, scheuren of kromtrekken. garagedeuren zijn er tegenwoordig in verschillende aantrekkelijke opties voor elke stijl van huis, evenals een verscheidenheid aan materialen, zoals staal, aluminium en polyurethaan, voor extra veiligheid, duurzaamheid en isolatie.

U kunt ook rekening houden met het feit dat als u een gedeukt, gebarsten of gebroken paneel heeft, uw garagedeurprofessional het mogelijk kan repareren en de hele deur er bijna als nieuw uit kan laten zien. Een van de belangrijkste componenten in een garagedeursamenstel is het veermechanisme, dat de torsieveren en verlengveren omvat. De totale kosten voor het vervangen van uw garagedeur zijn afhankelijk van vele factoren, zoals waar u woont, de grootte van de garagedeur, het elektrische werk dat moet worden uitgevoerd, en het garagedeuropenermechanisme dat u hebt gekozen. In plaats van constant een kapotte garagedeur te repareren en een servicerekening op te stellen, probeer enkele van deze tips te volgen om de levensduur van uw garagedeur te verlengen.

De meeste garagedeuren hebben een doek of dweil en wat mild reinigingsmiddel nodig om een zo goed als nieuwe schittering te krijgen. Een nieuwe garagedeurinstallatie heeft een van de hoogste investeringsrendementen (ROI) in vergelijking met alle andere huisverbeteringen die u kunt aanbrengen. Zelfs als uw garagedeur en de meeste onderdelen nog in goede staat verkeren, moet u deze inspecteren als u merkt dat deze niet correct opent en sluit. Stalen garagedeuren in kustgebieden zijn gevoelig voor roest, dus glasvezel- en vinylmodellen zijn populairder.

Afhankelijk van hoe vaak u uw garage in en uit komt, komt dit meestal neer op 8 tot 12 jaar of zo. Het meest effectieve onderhoud van garagedeuren wordt vastgesteld door een uitgebalanceerde combinatie van professionele diensten die het hele jaar door worden uitgevoerd en gebruikers die privé basisonderhoud uitvoeren, met grondige controles op alle fundamentele aspecten ten minste maandelijks.

Leave Message

All fileds with * are required