Welk type garagedeur is het veiligst?

Sectionele garagedeuren zijn het meest stevig en betrouwbaar in termen van beveiliging. De deur splitst zich in secties en de deur klapt terug in het dak van de garage. Een sectionele garagedeur biedt betere beveiliging omdat er geen duidelijke aanvalspunten zijn en is een sterke optie voor woningen die op zoek zijn naar een veilige garagedeuroplossing. Hoe veilig zijn garagedeuren? Roldeuren, ook wel oproldeuren genoemd, zijn vanwege hun ontwerp een van de veiligste garagedeurstijlen die beschikbaar zijn.

Deze deuren bestaan uit horizontale lamellen met rollen aan weerszijden om ze open en dicht te schuiven. Deze garagedeuren rollen netjes boven het hoofd op zonder uit te steken als één stijf stuk. In gesloten toestand vertonen roldeuren geen zichtbare tekenen van gemakkelijke toegang voor dieven. Sectionele garagedeuren zijn een afschrikmiddel voor dieven, maar u kunt hun veiligheid verder verbeteren door voor twee aspecten te zorgen.

Kies eerst een sectionele garagedeur met een sterk stalen frame, omdat dit de algehele sterkte van de deur bepaalt. Ten tweede, zorg ervoor dat de deur een goede afdichting vormt wanneer deze gesloten is. Dit is een cruciaal onderdeel dat het voor indringers erg moeilijk maakt om iets tussen de secties te wiggen. Op en over garagedeuren lijken op sectionaaldeuren omdat ze verticaal omhoog schuiven en in een bijna horizontale positie boven het hoofd tot rust komen.

Ze hebben echter geen horizontale secties of latten en blijven in één stijf stuk. Vanwege hun unieke constructie zijn garagedeuren notoir gemakkelijk in te breken. Hun enkele vergrendelingsmechanisme is gemakkelijk toegankelijk door een gat in de deuren te boren. Dieven kunnen deze deuren dan gemakkelijk ontgrendelen en openschuiven.

De beste ontwerpkeuze voor beveiliging? Roldeuren voor garage. Ze vouwen netjes boven het hoofd op, zoals rolluiken. Rolgaragedeuren hebben geen hefboompunten. Ze zijn dus een van de veiligste soorten garagedeuren.

Ze zijn sterk genoeg om indringers op afstand te houden door er gewoon naar te kijken. Sectionele garagedeuren zijn de meest populaire garagedeuren voor residentieel gebruik. Ze zijn een van de veiligste soorten garagedeuren. Een goed geïnstalleerde sectionele garagedeur wint de helft van de strijd door een potentiële indringer weg te jagen.

Een van de veiligste deuren die op de markt verkrijgbaar zijn, hebben rolgaragedeuren meestal geen duidelijk toegangspunt. In plaats daarvan hebben ze een intern openingsmechanisme dat verborgen en ontoegankelijk blijft voor potentiële indringers. Net als bij sectionele garagedeuren hebben roldeuren meestal geen duidelijk toegangspunt, maar geven ze de voorkeur aan een intern openingsmechanisme dat verborgen is voor potentiële indringers. Echter, waar de twee verschillen, is dat een rolgaragedeur veel minder ruimte in beslag neemt in uw garage dan een sectionele garagedeur.

Sommigen zouden beweren dat zijscharnierende garagedeuren de meest esthetisch aantrekkelijke garagedeur op deze lijst zijn - anderen zouden het daar niet mee eens zijn. Waar we het echter allemaal over eens kunnen zijn, is dat ze eruit zien alsof ze bestand zijn tegen mishandeling, een poging tot gedwongen binnenkomst. Maar hoewel de deuren zelf er misschien stevig uitzien, kunnen indringers gemakkelijk toegang krijgen tot uw garage als u maar één sluitsysteem hebt. Veel dieven opereren onder dekking van duisternis, dus een plotselinge uitbarsting van licht is vaak genoeg om hen af te schrikken.

Schijnwerpers op zonne-energie zijn het gemakkelijkst te installeren omdat er geen elektrische bedrading nodig is. De beste bewegingssensorlampen met een brede detectiebasis; de BNT-bewegingssensorschijnwerpers die verkrijgbaar zijn bij Amazon kunnen beweging tot 26 meter afstand detecteren en een helder baken richten om overvallers te laten rennen. Als uw garagedeur handmatig wordt geopend via een hendel, overweeg dan om een vergrendelingshendels. Een optie zoals het Prime-Line GD Keyed T-Handle Lock dat verkrijgbaar is bij Amazon vereist een fysieke sleutel om binnen te komen.

Je kunt inbrekers ook afschrikken door een slot aan de binnenkant van de garagedeur te plaatsen, zoals het Accessories 22 Garagedeur Slide Lock, ook verkrijgbaar op Amazon. Het wordt bevestigd aan de binnenkant van de deur en het frame en de vergrendelingsbalk moet handmatig vanuit de garage op zijn plaats worden geschoven. Sluit hem achter je af voordat je je huis binnengaat om te voorkomen dat iemand de garagedeur opent totdat je hem ontgrendelt. Als u overweegt een nieuwe garagedeur te kopen, kies dan een moderne versie met veiligere functies zoals meerdere sluitsystemen.

Terwijl huiseigenaren doorgaans sterke voortoegangsdeuren installeren, neemt de beveiliging van garagedeuren vaak een ongelukkig achterbank in, aangezien ongeveer negen procent van de inbrekers inbreekt via de garage, volgens de National Association of Certified Home Inspectors (NACHI). Elk ander type garagedeur op deze lijst biedt een veel betere bescherming tegen een wannabe-dief. Ze zwaaien open vanaf een ontmoetingspunt tussen twee delen van de deur, waardoor een opening van het type „Franse deur” ontstaat. Sectionele garagedeuren werken op dezelfde manier als garagedeuren, maar hebben als bijkomend voordeel dat ze ongelooflijk stevig en duurzaam zijn.

Volgens experts van A1 Garage Door Services hebben rolgaragedeuren het potentieel om het meest veilige garagedeurtype te zijn dat beschikbaar is. Een garagedeur met een glazen oppervlak, of een klein raam dat zich dicht bij de deur bevindt, kan ook worden gebruikt om de deur van buitenaf te openen en moet goed worden vastgezet. Als zodanig moet u uw beslissing nemen, afhankelijk van waarvoor u uw garage gaat gebruiken en wat daar wordt opgeslagen. Hoewel u nu nieuwe en verbeterde versies van deze deuren kunt kopen, die zijn voorzien van meerpuntssluitingssystemen die grote kracht vereisen om te breken, zijn open en over deuren gewoon geen goede optie vanuit veiligheidsoogpunt.

Als u merkt dat een bepaald type tekortkomingen heeft, kunt u extra veiligheidsmaatregelen installeren, zoals extra vergrendelingsmechanismen, verlichting of alarmen. Dimension Garage Doors is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige, ultraveilige geautomatiseerde en handmatige garagedeuren die betrouwbaar en betaalbaar zijn in het noordwesten van Engeland. Door een garagedeur met deze functies op en neer te zetten, blijven u en uw gezin veiliger tegen inbraak. Dit komt vooral door de materialen waaruit elke deur is gemaakt en het feit dat de gebruikte vergrendelingsmechanismen niet bijzonder sterk zijn.

De enige manier waarop een inbreker de garage kan betreden, is via de deur, dus het beveiligen ervan heeft de hoogste prioriteit. .

Leave Message

All fileds with * are required