Is het waard om een geïsoleerde garagedeur te kopen?

Over het algemeen is een geïsoleerde garagedeur, als u het zich kunt veroorloven, de beste investering op lange termijn. Hoewel geïsoleerde garagedeuren duurder zijn dan niet-geïsoleerd, zorgen de energiebesparing en het hele jaar door bruikbaarheid van de garage ervoor dat de geïsoleerde deur zichzelf terugbetaalt. In de meeste gevallen is het verschil in het isoleren van een garagedeur het niet waard. Van de vloer tot de muren en het plafond zijn deze ruimtes ook een bron van energieoverdracht.

Dus zelfs als u de tijd en het geld neemt om de deur te isoleren, maar deze gebieden niet isoleert, ziet u misschien geen verbetering van uw energiekosten. Als u twee of meer van deze vragen met ja hebt beantwoord, zal het antwoord op de vraag „Is isolatie van garagedeuren de moeite waard” ondubbelzinnig positief zijn. Je moet het isoleren van je garagedeur niet uitstellen. Een dergelijke investering is goed voor u en helpt u veel problemen te voorkomen.

Isolatie voegt een extra laag duurzaamheid en bescherming toe aan uw garagedeur. Een goed geïsoleerde garagedeur houdt uw garage op een constante temperatuur, waardoor u vaak geld bespaart op energierekeningen. Deze energie-efficiëntie is ook beter voor het milieu. Bovendien kunnen geïsoleerde garagedeuren uw garage en zijn waardevolle spullen beschermen tegen slecht weer en inbraken.

Een glasvezelslagkit met vinyloppervlak biedt een behoorlijke R-8-isolatiewaarde voor de deur; twee kits dekken een standaard 16 meter brede garagedeur. Als u een aangebouwde garage heeft, gaat de garagedeur soms meerdere keren per dag open, deze blijft de hele dag open. Elk aspect van uw garage moet goed geïsoleerd zijn, inclusief uw muren, het plafond en uw garagedeur. Dit betekent het isoleren van het plafond om energieverlies naar de ruimte erboven te voorkomen, de grens tussen de garage en het huis te isoleren en zelfs de vloer en ramen te beschermen om eventuele luchtspleten te elimineren.

Als u van plan bent een energiezuinige garagedeur te gebruiken, is een beter alternatief om een garagedeur aan te schaffen die al geïsoleerd is. Een andere optie waarbij de garage zal worden gebruikt voor woonruimte, is om de deur te isoleren met een garagedeurisolatiekit, verkrijgbaar bij woningverbeteringscentra. U kunt immers een duur, effectief isolatieproduct kiezen, maar het en uw garagedeur volledig verpesten. Als je al deze vragen negatief hebt beantwoord maar nog steeds twijfelt, zal een professionele soa-garagedeurtechnicus je garagedeur diagnosticeren, je hierover adviseren en je helpen een beslissing te nemen.

Als het gaat om geïsoleerde versus niet-geïsoleerde garagedeuren, betekent deze duurzaamheid het verschil tussen frequentere reparaties of vervangingen. Dit betekent dat als u van zomer naar winter gaat, uw garage op een gegeven moment slechts een paar graden warmer is dan de buitenluchttemperatuur. U brengt misschien niet veel tijd door in uw garage, maar als deze goed geïsoleerd is, worden uw auto's, gereedschap en opgeslagen bezittingen beschermd tegen weer- en temperatuurgerelateerde schade. Als u bijvoorbeeld in een warme omgeving woont die zelden koude temperaturen ervaart, vindt u het misschien minder een waardige investering.

Leave Message

All fileds with * are required