Zijn aluminium garagedeuren het waard?

Aluminium garagedeuren zijn gemakkelijker te onderhouden dan stalen deuren. Ze zijn licht van gewicht, waardoor torsieveren en rupsbanden minder slijtage vertonen. Met lichtgewicht aluminium garagedeuren gaan garagedeuropenercomponenten langer mee en hebben ze minder reparaties nodig. Aluminium is waterbestendig, niet magnetisch en roest niet.

Aluminium garagepoorten - Als bouwmateriaal is aluminium lichtgewicht, duurzaam en vereist het weinig onderhoud. Aluminium is een waterbestendig element, hoewel zout water corrosie kan veroorzaken. Voor de meeste huiseigenaren is dit geen probleem. Het is een gegeven dat het soms gaat regenen en dit zoetwater is veilig voor aluminium.

Aluminium deuren hebben veel van de kenmerken van staal gemeen, met optionele textuur van imitatiehout en duurzame afwerkingen. Aluminium is lichter en goedkoper dan staal, maar het is waarschijnlijker dat het deukt. Staal is een grotendeels populair garagedeurmateriaal vanwege de ontwerpflexibiliteit, duurzaamheid en algehele waarde. Stalen garagedeuren zijn verkrijgbaar in een eindeloos aantal ontwerpopties en bieden een goedkoper, praktischer alternatief voor natuurlijk hout.

Kies voor isolatie om uw garagedeur te versterken en de R-waarde te verhogen. Kijk of je een geïsoleerde garagedeur nodig hebt. De beste stalen garagedeuren zijn gemaakt van twee lagen gegalvaniseerd staal, waarvan het oppervlak ofwel is gegrond en geverfd met een stoere toplaag of bekleed met een composietmateriaal. Stalen deuren kunnen worden geverfd om bij uw huis te passen en zijn verkrijgbaar met of zonder isolatie.

Het nadeel van stalen deuren is dat ze kunnen worden gedeukt en onderhevig zijn aan corrosie, vooral in kustgebieden. Aluminium en glazen garagedeuren bieden een opvallende, eigentijdse uitstraling voor een verscheidenheid aan ontwerptoepassingen, zowel exterieur als interieur. Een lichtere deur gaat langer mee en legt minder druk op bewegende delen dan een deur van dezelfde grootte, gemaakt van zwaarder materiaal zoals staal. Garagedeuren kunnen worden vervaardigd uit een aantal verschillende soorten materiaal zoals hout, vinyl, composieten, staal of aluminium.

Het lichtgewicht karakter van een aluminium garagedeur vereist wel wat meer zorg om er omheen te worden genomen, maar hier zijn ook voordelen aan verbonden. U kunt ook beslissen waar u de panelen en ramen op de garagedeur wilt plaatsen (horizontaal, verticaal, een combinatie van beide of andere onconventionele indelingen). Sectionaaldeuren zijn zelfs verkrijgbaar in de populaire koetshuisstijl, hierna beschreven; deze zien eruit als klapdeuren, maar werken hetzelfde als sectionaaldeuren. De aantrekkingskracht van stoepranden heeft invloed op de waarde van uw huis, dus zorg ervoor dat uw garagedeur aansluit bij de algehele stijl van uw huis.

Dit, gecombineerd met de gepoedercoate afwerking, zorgt ervoor dat uw deur geen problemen ondervindt met roest of corrosie. Stalen garagedeuren - Staal, een legering van ijzer en koolstof, heeft een welverdiende reputatie op het gebied van duurzaamheid.

Bron: Arenda.be: Prijs van een aluminium garagepoort

Leave Message

All fileds with * are required