Wat zijn de 5 soorten garagedeuren?

Er zijn veel soorten garagedeuren om uit te kiezen - de zes meest voorkomende zijn sectioneel, oprolbaar, opzij schuiven, zijscharnierend, kantelbare luifel en kantelbaar intrekbaar. U moet ook beslissen over het deurmateriaal, de afwerking, de kleur en speciale opties zoals ramen, isolatie en hardware die u wilt gebruiken. Dit soort garagedeuren gebruiken meestal hoogspanningsveren om ervoor te zorgen dat de deur niet naar beneden valt als deze niet volledig open is. Dit constructieprincipe betekent dat je volledig gebruik kunt maken van de ruimte binnen en voor de garage', voegt O'Mara eraan toe.

Rolgaragedeuren zijn vrij zonder franjes, maar omdat ze voornamelijk voor commercieel gebruik zijn gebouwd, zijn ze hoogwaardig, zijn ze bestand tegen zwaar gebruik en als ze zonder veren worden gebouwd, mogen ze ook niet roesten, corroderen of bevriezen. Daarom zijn dit soort garagedeuren vaak iets duurder. Musson voegt eraan toe: 'Garagedeuren aan de zijkant bieden een heel ander uiterlijk dan de gemiddelde bovengrondse sectionele garagedeur. Meestal worden de deuren geleverd in sets die openen vanuit het midden van de opening van de baai.

Ze passen misschien beter bij de stijl van uw huis, wat de belangrijkste reden is om voor dit type garagedeur te kiezen. De Hörmann ALR F42 Vitraplan glazen sectionaaldeur levert een elegante esthetiek met offset, doorspoelende inbouwbeglazing en een verborgen frame voor een gepolijste look. Robijnrood voegt zeker levendigheid toe aan je voorkant van het huis, en een vleugje kleur op een oprit is een geweldige manier om interesse toe te voegen. De LPU 42-stijl 461 sectionele garagedeur van Hörmann (opent in nieuw tabblad) heeft een strak ontwerp en een samenhangende afwerking met het zijelement dat past bij een ThermoSafe aluminium toegangsdeur.

In het VK beginnen de prijzen bij ongeveer £300 voor een eenvoudige op en over garagedeur en frame, maar kunnen oplopen tot £3.000 of meer voor de levering en installatie van een op afstand bedienbare sectionaaldeur. Hoewel houten garagedeuren energiezuinig zijn, hebben ze moeite met regen, sneeuw en hagel. Dit komt omdat ze kromtrekken, rotten en uitzetten wanneer ze worden blootgesteld aan vocht. Dit zal het uiterlijk van uw garagedeur drastisch wegnemen, daar staan houten garagedeuren in de eerste plaats om bekend.

Als u een goedkopere optie wilt dan hout, kunt u een garagedeur van houtcomposiet krijgen. Het is gemaakt van vezelplaat en heeft een houten frame. Sommige duurdere garagedeuren van houtcomposiet zijn gemaakt met vezelplaathuiden met hoge dichtheid voor een meer gedetailleerde uitstraling. Een ding dat garagedeuren van houtcomposiet behoorlijk goed doen, is dat ze energiezuinig zijn.

Ze hebben kernen die zijn gevuld met polystyreen isolatie die voorkomt dat verwarmde of gekoelde lucht door uw garagedeur ontsnapt. Aluminium garagedeuren doen alles wat houten garagedeuren niet doen. Ze zijn duurzaam genoeg om het vervelende weer in het Midwesten aan te kunnen - ze zullen niet kromtrekken, rotten of uitzetten wanneer ze worden blootgesteld aan vocht. Aluminium garagedeuren deuken ook veel gemakkelijker dan andere garagedeurmaterialen.

Dus hagel, harde wind en sportminnende kinderen kunnen uw aluminium garagedeur beschadigen. Stalen garagedeuren hebben veel aanpassingsmogelijkheden, zoals panelen, raaminzetstukken en kleuren - inclusief houtnerfafwerkingen. Dat betekent dat u de mooie uitstraling van hout kunt hebben zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over alle problemen die ermee samenhangen. .

Ze zullen niet kromtrekken, rotten of uitzetten wanneer ze worden blootgesteld aan vocht en ze hoeven nooit te worden geverfd of gekleurd. Geen enkel garagedeurmateriaal maakt het gemakkelijker dan staal. Bovendien zijn stalen garagedeuren het hele jaar door energiezuinig. Ze hebben een schuimkern die uw garage luchtdicht maakt, waardoor uw verwarmde of gekoelde lucht binnen blijft.

Dit verlaagt de kosten van uw energierekening en beschermt alle items die in uw garage zijn opgeslagen. Glazen garagedeuren zijn iets moderner dan de andere soorten garagedeuren - ze zie je niet vaak. Eén reden is omdat ze niet bepaald veilig zijn. Iedereen kan op elk uur van de dag in je huis kijken.

Ze weten wanneer je thuis bent en wanneer je weg bent. Een reden waarom mensen van glazen garagedeuren houden, is omdat ze de kamer groter laten aanvoelen. Als u uw garage als extra woonruimte gebruikt, zou dit een fantastische optie kunnen zijn als het niet voor het weer was geweest. Het hangt ook af van waar uw garage zich bevindt.

Als het aan de achterkant van het huis is, maakt het privacyprobleem je misschien niet zo bang. Toch zouden we glazen garagedeuren niet aanbevelen aan huiseigenaren in het Midwesten. Een ding dat ernstig ontbreekt aan garagedeuren van glasvezel is energie-efficiëntie - het zijn geen goede isolatoren. Dat betekent dat de buitentemperaturen uw huis binnen kunnen komen en dat u zich het hele jaar door minder comfortabel voelt.

Om nog maar te zwijgen van de hogere prijzen op uw rekeningen voor verwarming en koeling. Een sectionaaldeur, de meest voorkomende variëteit, rolt op en neer op stalen sporen. Het meest populaire type, deze deuren hebben horizontale scharnierende secties die recht omhoog en vervolgens terug langs het garageplafond worden opgerold, vaak bijgestaan door een veergebalanceerde gemotoriseerde deuropener. Een opener van ¾-pk kan een deur opheffen die maar liefst 1.000 pond weegt en 20 voet overspant.

Ingebouwde weerstripping sluit de elementen af. Voordat u winkelt voor een sectionaaldeur, het enige type dat in voorraadmaten wordt geleverd, meet u de hoogte en breedte van de opening om te zien of u een kant-en-klare of een aangepast formaat nodig heeft. De meeste standaard sectionaaldeuren bedekken openingen van 7 tot 8 voet hoog en 9 tot 16 voet breed. Deuren voor veel grotere openingen en niet-sectionele deuren worden op maat gemaakt, dus laat een professional de meting doen.

Voorraadstalen deuren kunnen worden geleverd zodra de volgende dag of tot twee weken nadat de bestelling is geplaatst. Semicustom staal duurt drie tot zes weken; een op maat gemaakte houten deur, acht tot negen weken. Professionele installatie duurt ongeveer een halve dag, ongeacht het type. Het is de meest duurzame afwerking en de meest kleurrijke.

Gebruik het om de deuren visueel aan de rest van het huis te binden. Als u een aangepaste kleur wilt of een vervaagde fabrieksafwerking wilt opfrissen, kunt u twee lagen acryllatex aanbrengen op elk deurmateriaal, zelfs glasvezel en vinyl. Schuren en elke vijf tot zes jaar dezelfde soort verf opnieuw aanbrengen. Decoratieve handgrepen, vergrendelingen en scharnieren geven moderne sectionaaldeuren een uitklapbare deurlook.

Ze lijken op smeedijzer, maar ze zijn eigenlijk gemaakt van roestvrij gegoten aluminium met een zwarte poedercoating. Als je, zoals de meeste mensen, een sectionaaldeur boven de drukste ingang van je huis hebt, zorg er dan voor dat deze veilig is. Het spreekt voor zich dat houten garagedeuren prachtig zijn. Ze hebben een traditionele en uitnodigende uitstraling die zeker de aandacht zal trekken.

Houten garagedeuren zijn meestal energiezuinig in warmere en drogere delen van het land, maar ze zullen het moeilijk hebben als ze worden geconfronteerd met extreme weersomstandigheden. Het hout kan kromtrekken, rotten en uitzetten wanneer het wordt blootgesteld aan vocht, wat de esthetiek in slechts een seizoen of twee zal verzuren. Houten deuren zijn ook onderhoudsarm, dus u zult ze om de paar jaar moeten beitsen en schilderen. Als de onderhoudsvereisten van standaard houten garagedeuren u bang maken, denk dan eens aan hun neven van houtcomposiet.

Garagedeuren van houtcomposiet zijn meestal goedkoper dan deuren van echt hout en moeten beter bestand zijn tegen vocht. Deze materialen zijn niet zo mooi als echt hout, maar sommige duurdere garagedeuren van houtcomposiet zijn gemaakt van aantrekkelijke vezelplaat met hoge dichtheid. Houten composietdeuren zijn ook gevuld met polystyreen isolatie, waardoor ze veel energiezuiniger zijn dan echte houten deuren. Stalen garagedeuren zijn het populairst.

Ze zijn onderhoudsvrij, duurzaam en hebben de laagste kosten. Ze zijn vaak verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen met tal van raamopties en zijn verkrijgbaar met veel isolatiemogelijkheden. De meeste garagedeuren die tegenwoordig worden verkocht,. Houten garagedeuren worden vaak gemaakt van exotische houtsoorten zoals hemlock en mahonie.

Deze zijn perfect voor high-end woningen, vooral als de buitengevel van steen of stucwerk is. Garages zijn essentieel in veel huizen en bieden extra opslagruimte op uw terrein voor het parkeren van auto's en andere apparatuur. Als u aan de verschillende soorten garages denkt, moet u rekening houden met het deurtype dat u wilt installeren. U kunt er een kiezen uit meerdere soorten garagedeuren, elk met zijn voor- en nadelen.

Het vereist geen soorten garagedeurveren voor het balanceren en heeft een intrekbare motor ingebouwd die automatische bewegingen mogelijk maakt. Als u snel de garage in wilt nadat het autoalarm afgaat, kunt u deze deur gedeeltelijk openen. Aluminium garagedeuren zijn duurzaam en kunnen op de juiste manier omgaan met vervelende weersomstandigheden. Hoewel aluminium snel warmte kan absorberen, kunt u leren hoe u de garage kunt koelen of een alternatief materiaal voor de deur kunt zoeken.

Een ander nadeel van dit garagedeurmateriaal is dat het gemakkelijker deukt dan andere opties. Extreme wind, hagel en andere externe factoren kunnen het dus snel beschadigen. Glasvezel is een lichtgewicht materiaal dat handig is voor het maken van garagedeuren. Een voordeel van dit stuk is de soepele en stille werking bij het openen en sluiten, en het vereist geen veel onderhoud.

De sectionaaldeuren hebben horizontale panelen bevestigd door scharnieren en zijn verkrijgbaar in gebogen, vierkante en verschillende eigentijdse stijlen. Aan de andere kant zijn wagendeuren in schommelstijl en hangen ze aan verticale scharnieren. De meest populaire keuze voor garagedeur is het staaltype, omdat deze duurzaam en bijna onderhoudsvrij is. Wat beter is, is dat deze deur redelijk betaalbaar is en uitgebreide aanpassingen bevat.

Paneelgaragedeuren hebben vaak ongeveer 4 of 5 horizontale panelen samengevoegd met scharnieren, en wanneer de deur beweegt (opent en sluit), buigt deze en neemt een gebogen pad. Houd er rekening mee dat deze deur niet lijkt te zijn gemaakt van enkele stukken hout, staal of aluminium. Deze opties zijn behoorlijk populair en zijn te vinden in veel huizen. Hoewel er verschillende soorten garagedeuren bestaan, is de beste optie er een die aan uw behoeften voldoet.

Voordeuren krijgen alle glorie, maar het is de bescheiden garagedeur boven het hoofd die de aantrekkingskracht van uw huis echt kan opfleuren. De deurafwerking en andere specifieke kenmerken die relevant zijn voor verschillende materialen kunnen u ook helpen te zien of uw garagedeur is gemaakt van staal, aluminium, hout of glas. De sectionele garagedeur wordt steeds populairder in stijl voor opritontwerpen en is een van de meest voorkomende typen die u zult vinden. In plaats van scharnieren tussen de secties te hebben, hebben scharnierende garagedeuren aan de zijkant scharnieren die zich aan de zijkanten bevinden (zoals de naam al doet vermoeden).

Zoals je zou kunnen raden, kunnen zijscharnierende garagedeuren helpen ruimte te besparen in de garage zelf, omdat de deuren naar buiten worden geplaatst en naar buiten zwaaien. Hieronder volgen echter enkele van de populaire soorten garagedeuren in Canada, de VS en andere gebieden. Of u nu wilt weten of uw garagedeur van aluminium of staal is gemaakt, het is geweldig om het type garagedeur van uw huis te kennen. Als een oprolbare garagedeur wordt geopend, begint deze rond een vat te rollen dat zich boven de garagedeuropening in de garage bevindt.

Het no-nonsense en heavy-duty ontwerp is lovenswaardig, maar misschien vindt u het duurder dan sectionele garagedeuren. Bovendien zijn sectionele garagedeuren zeer energiezuinig en als u op een plek woont die wordt blootgesteld aan barre weersomstandigheden - bijvoorbeeld aan de kust - kunnen ze uw garage goed geïsoleerd houden. .

Leave Message

All fileds with * are required