Welke garagedeuren zijn het sterkste?

De meeste experts zijn het erover eens dat gegalvaniseerde stalen garagedeuren de sterkste soorten garagedeuren zijn. Deze deuren bieden een enorme structuursterkte en minimaal onderhoud. De meeste nieuwe garagedeuren zijn gemaakt van staal, ondersteund door stijve schuimisolatie. Staal is het sterkst (26- en 28-ga.

Staal wordt ook gebruikt); de meeste worden geproduceerd met een houtnerfpatroon in reliëf of met een gladde afwerking. Zoek naar een model met een ingebakken primer en polyester toplaag voor maximale roestbescherming. Garanties voor stalen deuren beginnen bij 10 jaar; beperkte levenslange dekking is niet ongewoon. Weatherstripping is een andere maatstaf voor kwaliteit.

De best gemaakte deuren hebben een vinyl bubbelgaragedeur over de volledige breedte die langs de onderkant past en zich aanpast aan de vloer. Ze hebben ook stijve vinyl weerstripping langs de zijkanten van de deurpanelen, een vinyl bovenkap en weerafdichtingen tussen elke sectie. Koop nu vinyl weatherstripping op Amazon. Staal is het meest populaire materiaal voor garagedeuren, en niet voor niets.

Stalen deuren zijn redelijk geprijsd, duurzaam, onderhoudsarm, en verkrijgbaar in zowat elke gewenste stijl. Staal kan worden geverfd en is verkrijgbaar in texturen die hout nabootsen. Staal is een grotendeels populair garagedeurmateriaal vanwege de ontwerpflexibiliteit, duurzaamheid en algehele waarde. Stalen garagedeuren zijn verkrijgbaar in een eindeloos aantal ontwerpopties en bieden een goedkoper, praktischer alternatief voor natuurlijk hout.

Kies voor isolatie om uw garagedeur te versterken en de R-waarde te verhogen. Kijk of je een geïsoleerde garagedeur nodig hebt. Verkrijgbaar in geanodiseerde coatings, 188 poedercoatkleuren en verschillende glasopties, kunnen full-view aluminium en glazen garagedeuren worden aangepast aan uw precieze visie. Een geïsoleerde garagedeur is beter als u in een klimaat van drie of vier seizoenen leeft en uw garage aan uw huis is bevestigd, of als er afgewerkte ruimte is zoals een logeerkamer boven uw garage.

Op veel deuren worden de verbindingen tussen deursecties nu geleverd met gevormde randen die vingers uit de scheuren duwen als ze sluiten; ze zijn een must voor gezinnen met kinderen. Moderne doorschijnende garagedeuren met aluminium frame verlichten dit huis's nachts en vullen de garage overdag met natuurlijk licht. Ooit het steunpilaar garagedeurmateriaal, heeft hout midden op de markt een achterbank ingenomen voor andere materialen. Hoewel de eerste perfect te onderhouden is, geeft de laatste een meer afgewerkt uiterlijk aan het mechanisme en kan het geluid van de deur voor slechts een paar dollar meer worden verminderd.

Een zware torsieveer, die op zijn beurt om een torsiestang wordt gewikkeld, dient als tegenwicht voor het gewicht van de deur. Als het uiterlijk in de garage ertoe doet, is de dubbelwandige constructie aantrekkelijker en duurzamer. Vinyl garagedeuren worden gepromoot als 'kindveilig', omdat ze moeilijk te deuken of te breken zijn. Dergelijke verbindingen zijn te vinden op stalen en kunststof deuren; houten deuren hebben meestal scheepslapverbindingen die op voorwerpen kunnen knellen.

Ten eerste is staal een slechte isolator, dus geïsoleerde deuren zijn een slimme keuze om energie te besparen (en geluid te verminderen). Hoewel goedkoop en geschikt voor veel garages, zullen deze deuren niet goed bestand zijn tegen stoten (bijvoorbeeld van basketballen). U kunt ook het uiterlijk krijgen van zijscharnierende wagendeuren met het gemak van moderne bediening boven het hoofd. Denk bijvoorbeeld aan het soort weer en de blootstelling die het zal moeten overleven en of het al dan niet moet helpen de garage te isoleren.

Leave Message

All fileds with * are required