Welk type garagedeur is het beste?

Staal is het meest populaire materiaal voor garagedeuren, en niet voor niets. Stalen deuren zijn redelijk geprijsd, duurzaam, onderhoudsarm en verkrijgbaar in vrijwel elke gewenste stijl. Staal kan worden geverfd en het is verkrijgbaar in texturen die hout nabootsen. Omdat er bijna grenzeloze manieren zijn waarop deuren van grootte kunnen verschillen, decoratieve behandelingen en isolerende eigenschappen slechts enkele van de variabelen zijn, is het moeilijk om nauwkeurige prijsvergelijkingen tussen typen te maken.

Over het algemeen zijn stalen deuren het meest budgetvriendelijk, met houten en plastic modellen duurder. Maatwerk kan twee keer zoveel kosten. Sectionaaldeuren zijn verkrijgbaar met of zonder ramen. Opties voor de eerste omvatten maximaal 16 ruiten in verschillende vormen, waaronder vierkant en gebogen.

En er zijn ook veel decoratieve stijlen, van hedendaags tot traditioneel. Sectionaaldeuren zijn zelfs verkrijgbaar in de populaire koetshuisstijl, hierna beschreven; deze zien eruit als klapdeuren, maar werken hetzelfde als sectionaaldeuren. De beste stalen garagedeuren zijn gemaakt van twee lagen gegalvaniseerd staal, waarvan het oppervlak ofwel is gegrond en geverfd met een stoere toplaag of is bekleed met een composietmateriaal. Stalen deuren kunnen worden geverfd om bij uw huis te passen en zijn verkrijgbaar met of zonder isolatie.

Het nadeel van stalen deuren is dat ze kunnen worden gedeukt en onderhevig zijn aan corrosie, vooral in kustgebieden. Als je een niet-geïsoleerde stalen deur gaat kopen, zorg er dan voor dat deze is gemaakt van staal dat minimaal 24 gauge is. Veel voordelige garagedeuren zijn gemaakt van 25-gauge of dunner staal (hoe groter het aantal, hoe dunner het staal). Isolatie helpt deuken te verminderen door een steun voor het staal te bieden.

Zonder deze versteviging heb je dikker staal nodig om deuken te voorkomen. Het beste type garagedeur is een kantelbare stalen garagedeur. De populariteit van stalen garagedeuren komt voort uit hun duurzaamheid en relatief weinig onderhoud. Stalen deuren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, kunnen worden geïsoleerd en werken uitstekend met alle soorten garagedeuropeners.

Stalen garagedeuren zijn het populairst. Ze zijn onderhoudsvrij, duurzaam en hebben de laagste kosten. Ze zijn vaak verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen met tal van raamopties en zijn verkrijgbaar met veel isolatiemogelijkheden. De meeste garagedeuren die tegenwoordig worden verkocht,.

Als toonaangevende fabrikant van stalen sectionaaldeuren gebruikt Raynor ook stalen panelen in commerciële installaties zoals laaddocks, brandweerkazernes en industriële gebouwen. Staal biedt een goede sterkte-gewichtscapaciteit en minder onderhoud dan hout. Het beste voor residentieel gebruik zijn dubbellaagse gegalvaniseerde stalen deuren met schuimisolatie in de spouw, die tot 18 R-waarde bieden in modellen met een dikte van 2 inch. Het openen van de deur kost veel ruimte en het is niet altijd mogelijk om een elektrische aandrijving te installeren.

Terwijl de deur opent en sluit, rollen wielen aan de rand van elk paneel in een verticale baan aan elke kant van de deuropening. Ten eerste, en vooral, moeten deze deuren jaarlijks worden onderhouden om de vorming van scheuren en sporen te voorkomen. Ongeacht wie de installatie uitvoert, u zult snel de lift waarderen die een nieuwe deur aan uw huis geeft. Hoewel vinyldeuren duurzaamheidsvoordelen hebben ten opzichte van hout, zijn de meeste in deze categorie zeker geen vervanging voor een goed geconstrueerde stalen deur.

Hoewel voortoegangsdeuren alle aandacht lijken te krijgen (met „oohs en aahs gereserveerd voor decoratieve glazen inzetstukken of mooie zijlieten), is het echt de garagedeur boven het hoofd die de aantrekkingskracht van uw huis kan maken of breken. We kunnen verder onderscheid maken tussen sectionaaldeuren, oprolbare, zijdelingse, zijscharnierende en kanteldeuren onder automatische deuren. Het zou waarschijnlijk moeilijk zijn om een eengezinswoning te vinden die de afgelopen 30 jaar is gebouwd, waarbij het eerste dat je opviel niet de garagedeur was. De torsieveer verdeelt het gewicht van een deur gelijkmatiger dan verlengveren, waardoor ze beter geschikt zijn voor extra zware of brede deuren.

Vinyl garagedeuren worden gepromoot als 'kindveilig', omdat ze moeilijk te deuken of te breken zijn. Cambek Designer Doors, uit River Falls, Wisconsin, bouwt met de hand koetsachtige deuren van elke stijl die naar buiten lijken te glijden, vouwen of zwaaien, maar daadwerkelijk boven het hoofd oprollen, waardoor ze kunnen worden gebruikt in combinatie met een automatische opener. Op veel deuren worden de verbindingen tussen deursecties nu geleverd met gevormde randen die vingers uit de scheuren duwen als ze sluiten; ze zijn een must voor gezinnen met kinderen. Als je je al een beetje overweldigd voelt, hoef je je geen zorgen te maken - we hebben een overzicht gemaakt van de verschillende typen garagedeuren om het proces te stroomlijnen en je het een en ander over elk van hen te leren om het gemakkelijk te maken.

U kunt aluminium garagedeuren snel van de ene plaats naar de andere verplaatsen gezien hun lichtgewicht karakter, maar ze zijn ook erg zuinig en vallen niet gemakkelijk uit elkaar. Alle deurmodellen hebben de optie voor handmatig openen, maar deuren met automatische aandrijvingen en afstandsbedieningen zijn handiger. .

Leave Message

All fileds with * are required