Zijn garagedeuren gemaakt van aluminium of staal?

Stalen en aluminium garagedeuren zijn nu de meest voorkomende materialen waaruit garagedeuren momenteel worden gebouwd. Zoals houten deuren doen, variëren stalen en aluminium deuren ook in prijs, afhankelijk van enkele verschillende factoren, zoals stijl, kleur, raamopties en isolatieniveau. Omdat aluminium lichter is dan staal, is het ook minder duurzaam. Sterke wind of hagel kan deuken in aluminium veroorzaken, die moeilijk te repareren zijn zonder een specialist.

We raden ook aan om isolatie toe te voegen aan aluminium profielrails om de R-waarde te verhogen en de thermische bescherming voor uw garageruimte te verbeteren. Een andere veel voorkomende optie bij garagedeurmaterialen is aluminium. Aluminium is zeer licht van gewicht en biedt kwaliteiten die vergelijkbaar zijn met staal, maar aluminium is gevoeliger voor deuken. Deuren met aluminium frame zien er uitstekend uit met glazen ruiten en kunnen in verschillende multifunctionele omgevingen worden gebruikt.

Als u uw garage gebruikt als kunststudio, werkplaats of kas, helpt een aluminium kozijndeur uw natuurlijke licht te maximaliseren en een naadloze overgang tussen uw binnen- en buitenruimtes te creëren. Over het algemeen is het staal dat wordt gebruikt bij het maken van garagedeuren sterker dan aluminium. Staal is sterk en zal minder snel kromtrekken, vervormen of buigen onder gewicht, kracht of hitte. Aluminium garagedeuren zijn gemakkelijker te onderhouden dan stalen deuren.

Ze zijn licht van gewicht, waardoor torsieveren en rupsbanden minder slijtage vertonen. Met lichtgewicht aluminium garagedeuren gaan garagedeuropenercomponenten langer mee en hebben ze minder reparaties nodig. Net als toegangsdeuren kunnen garagedeuren worden gemaakt van staal, aluminium, hout, houtcomposieten, glasvezel, vinyl of glas. Staal werkt even goed met grimmige, strak ogende garagedeuren voor huizen in eigentijdse stijl met een minimalistische ontwerpfilosofie.

Stalen garagedeuren zijn verkrijgbaar in een eindeloos aantal ontwerpopties en bieden een goedkoper, praktischer alternatief voor natuurlijk hout. De experts van WD kunnen u helpen bij het bepalen van het materiaal, de stijl en het model van de garagedeur dat het beste is voor uw huis in Iowa. Hoewel het geen groot deel van de markt voor garagedeuren vertegenwoordigt, kan glasvezel een effectieve optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een lichtgewicht maar studiedeur. Omdat glasvezel semi-transparant is, zorgt dit materiaal ook voor meer natuurlijk licht in uw garage.

Als u op zoek bent naar een duurzaam materiaal voor uw nieuwe garagedeur, is staal een van de beste keuzes. Net als bij aluminium garagedeuren zijn stalen garagedeuren geweldig voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke deur met minimaal onderhoud. Hout is ook niet waterbestendig, zodat huiseigenaren in vochtige klimaten hun garagedeuren kunnen zien opzwellen en krimpen op regenachtige dagen en wanneer de temperatuur verandert. Betere modellen bieden vezelplaathuiden met een hogere dichtheid en bevatten realistische details, zoals overlays en groeven om een echte houten deur te simuleren.

Houten garagedeuren hebben een klassieke stijl waardoor garages en buitenkanten van huizen eruitzien als koetshuizen uit voorgaande eeuwen. Staal is zo'n veelzijdig materiaal dat het kan worden gebruikt om garagedeuren te maken in alle traditionele stijlen. Factoren zoals uw huisstijl, budget en behoeften van de garagedeur kunnen ervoor zorgen dat het ene type deur voordeliger voor u is dan het andere. Aan de onderkant kunt u een stalen garagedeur zonder franjes krijgen voor een prijs die veel lager is dan een gewone aluminium garagedeur.

Huiseigenaren kunnen de deur handmatig optillen of door een gemotoriseerde garagedeuropener in te schakelen. Terwijl je rondkijkt naar een nieuwe metalen garagedeur, zul je waarschijnlijk merken dat twee populaire opties staal en aluminium zijn.

Leave Message

All fileds with * are required