Welke soorten garagedeuren zijn er?

Er zijn veel soorten garagedeuren om uit te kiezen - de zes meest voorkomende zijn sectioneel, oprolbaar, opzij schuiven, zijscharnierend, kantelbare luifel en kantelbaar intrekbaar. U moet ook beslissen over het deurmateriaal, de afwerking, de kleur en speciale opties zoals ramen, isolatie en hardware die u wilt gebruiken. Dit soort garagedeuren gebruiken meestal hoogspanningsveren om ervoor te zorgen dat de deur niet naar beneden valt als deze niet volledig open is. Dit constructieprincipe betekent dat je volledig gebruik kunt maken van de ruimte binnen en voor de garage', voegt O'Mara eraan toe.

Rolgaragedeuren zijn vrij zonder franjes, maar omdat ze voornamelijk voor commercieel gebruik zijn gebouwd, zijn ze hoogwaardig, zijn ze bestand tegen zwaar gebruik en als ze zonder veren worden gebouwd, mogen ze ook niet roesten, corroderen of bevriezen. Daarom zijn dit soort garagedeuren vaak iets duurder. Musson voegt eraan toe: 'Garagedeuren aan de zijkant bieden een heel ander uiterlijk dan de gemiddelde bovengrondse sectionele garagedeur. Meestal worden de deuren geleverd in sets die openen vanuit het midden van de opening van de baai.

Ze passen misschien beter bij de stijl van uw huis, wat de belangrijkste reden is om voor dit type garagedeur te kiezen. De Hörmann ALR F42 Vitraplan glazen sectionaaldeur levert een elegante esthetiek met offset, doorspoelende inbouwbeglazing en een verborgen frame voor een gepolijste look. Robijnrood voegt zeker levendigheid toe aan je voorkant van het huis, en een vleugje kleur op een oprit is een geweldige manier om interesse toe te voegen. De LPU 42-stijl 461 sectionele garagedeur van Hörmann (opent in nieuw tabblad) heeft een strak ontwerp en een samenhangende afwerking met het zijelement dat past bij een ThermoSafe aluminium toegangsdeur.

In het VK beginnen de prijzen bij ongeveer £300 voor een eenvoudige op en over garagedeur en frame, maar kunnen oplopen tot £3.000 of meer voor de levering en installatie van een op afstand bedienbare sectionaaldeur. Een sectionaaldeur, de meest voorkomende variëteit, rolt op en neer op stalen sporen. Waar uw garagedeur van is gemaakt, maakt een enorm verschil in hoe deze presteert. Bepaalde materialen zijn beter geschikt voor het barre weer in het middenwesten, terwijl andere materialen meer over uiterlijk gaan dan over bruikbaarheid.

We zullen hieronder alle verschillende materialen voor garagedeuren bespreken. Er zijn niet veel materialen voor garagedeuren die kunnen passen bij de schoonheid van een houten garagedeur. Het heeft een traditionele, uitnodigende uitstraling die zeker de aandacht zal trekken van vrienden, familie en buren. Hoewel een houten garagedeur er misschien goed uitziet, is dit de juiste keuze voor huizen in het Midwesten? Hoewel houten garagedeuren energiezuinig zijn, hebben ze moeite met regen, sneeuw en hagel.

Dit komt omdat ze kromtrekken, rotten en uitzetten wanneer ze worden blootgesteld aan vocht. Dit zal het uiterlijk van uw garagedeur drastisch wegnemen, daar staan houten garagedeuren in de eerste plaats om bekend. Over geld gesproken, de prijs om houten garagedeuren te kopen is veel hoger dan bij andere garagedeurmaterialen. Dit komt voort uit hun reputatie als een traditionele, mooie garagedeur, maar er zijn veel betere opties voor huiseigenaren in het Midwesten.

Als u een goedkopere optie wilt dan hout, kunt u een garagedeur van houtcomposiet krijgen. Het is gemaakt van vezelplaat en heeft een houten frame. Sommige duurdere garagedeuren van houtcomposiet zijn gemaakt met vezelplaathuiden met hoge dichtheid voor een meer gedetailleerde uitstraling. Een ding dat garagedeuren van houtcomposiet behoorlijk goed doen, is dat ze energiezuinig zijn.

Ze hebben kernen die zijn gevuld met polystyreen isolatie die voorkomt dat verwarmde of gekoelde lucht door uw garagedeur ontsnapt. Aluminium garagedeuren doen alles wat houten garagedeuren niet doen. Ze zijn duurzaam genoeg om het vervelende weer in het Midwesten aan te kunnen - ze zullen niet kromtrekken, rotten of uitzetten wanneer ze worden blootgesteld aan vocht. Aluminium garagedeuren deuken ook veel gemakkelijker dan andere garagedeurmaterialen.

Dus hagel, harde wind en sportminnende kinderen kunnen uw aluminium garagedeur beschadigen. Stalen garagedeuren hebben veel aanpassingsmogelijkheden, zoals panelen, raaminzetstukken en kleuren - inclusief houtnerfafwerkingen. Dat betekent dat u de mooie uitstraling van hout kunt hebben zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over alle problemen die ermee samenhangen. Net als aluminium deuren zijn stalen garagedeuren extreem onderhoudsarm.

Ze zullen niet kromtrekken, rotten of uitzetten wanneer ze worden blootgesteld aan vocht en ze hoeven nooit te worden geverfd of gekleurd. Geen enkel garagedeurmateriaal maakt het gemakkelijker dan staal. Bovendien zijn stalen garagedeuren het hele jaar door energiezuinig. Ze hebben een schuimkern die uw garage luchtdicht maakt, waardoor uw verwarmde of gekoelde lucht binnen blijft.

Dit verlaagt de kosten van uw energierekening en beschermt alle items die in uw garage zijn opgeslagen. Een van de lichtere opties is een garagedeur van glasvezel. Het is stiller bij het openen en sluiten vanwege het lichte gewicht. Bovendien zullen ze, net als sommige van de andere garagedeurmaterialen op deze lijst, niet kromtrekken, rotten of uitzetten wanneer ze worden blootgesteld aan vocht.

Deze is nog steeds de meest populaire garagedeurstijl. Van de gebruikelijke panelen in de voorsteden tot modern, rustiek en geautomatiseerd, u kunt uw garagedeur veel verschillende flair geven. Sectionaaldeuren zijn verkrijgbaar met of zonder ramen. Opties voor de eerste omvatten maximaal 16 ruiten in verschillende vormen, waaronder vierkant en gebogen.

En er zijn ook veel decoratieve stijlen, van hedendaags tot traditioneel. Sectionaaldeuren zijn zelfs verkrijgbaar in de populaire koetshuisstijl, hierna beschreven; deze zien eruit als klapdeuren, maar werken hetzelfde als sectionaaldeuren. De beste stalen garagedeuren zijn gemaakt van twee lagen gegalvaniseerd staal, waarvan het oppervlak ofwel is gegrond en geverfd met een stoere toplaag of is bekleed met een composietmateriaal. Stalen deuren kunnen worden geverfd om bij uw huis te passen en zijn verkrijgbaar met of zonder isolatie.

Het nadeel van stalen deuren is dat ze kunnen worden gedeukt en onderhevig zijn aan corrosie, vooral in kustgebieden. Houten garagedeuren zijn gebouwd met lagen of lagen om kromtrekken te voorkomen. Bossen omvatten ceder, redwood, spar en meranti (luan). Houten deuren kunnen ter plaatse in de fabriek worden gebeitst of geverfd of afgewerkt.

Het strippen van uw garagestijl met slechts basisdetails helpt bij het behouden van de schone en samenhangende uitstraling van de buitenkant van het huis. Het maakt niet uit welke u kiest, houd er rekening mee dat een in de fabriek aangebrachte afwerking ervoor zorgt dat uw deur klaar is om te installeren en beter standhoudt dan een doe-het-zelf- of pro-aangebrachte afwerking. Het zou waarschijnlijk moeilijk zijn om een eengezinswoning te vinden die de afgelopen 30 jaar is gebouwd, waarbij het eerste dat je opviel niet de garagedeur was. .

Deze deuren bestaan uit dubbele lagen gegalvaniseerd staal, vaak bedekt met een composietmateriaal of gegrond en geverfd met een weerbestendige toplaag, die beide kunnen worden gemaakt om te passen bij het uiterlijk en de tinten van uw huis. Locatie, klimaat en bouwvoorschriften zijn slechts enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen welk type garagedeur geschikt is voor uw huis. De sectionele garagedeur wordt steeds populairder in stijl voor opritontwerpen en is een van de meest voorkomende typen die u zult vinden. Ze kunnen energiezuiniger zijn dan andere opties en hoewel ze duurder kunnen zijn, voegen sectionaaldeuren waarde toe aan het huis.

Als het gaat om maten, kleuren en ontwerpen, is er een eindeloze lijst om uit te kiezen voor garagedeuren. Om uw koetsgarage naar buiten te laten slingeren, moet u een gemotoriseerde opener op de garagedeur installeren. Er zijn verschillende soorten garagedeurontwerpen en openingsmechanismen om uit te kiezen, de deur zelf kan vervolgens worden aangepast aan uw wensen van materiaal, kleur en afwerking. Betere modellen bieden vezelplaathuiden met een hogere dichtheid en bevatten realistische details, zoals overlays en groeven om een echte houten deur te simuleren.

Deze is meestal te vinden in commerciële omgevingen, maar als het gaat om garages met beperkte plafondruimte, is dit de juiste optie voor jou. .

Leave Message

All fileds with * are required