Soorten garagedeuren?

Er zijn veel soorten garagedeuren om uit te kiezen - de zes meest voorkomende zijn sectioneel, oprolbaar, opzij schuiven, zijscharnierend, kantelbare luifel,. Ontdek 10 soorten garagedeuren (stijlen, materialen, maten) en 5 verschillende soorten garagedeuropeners in deze uitgebreide koopgids voor garagedeuren. Alles wat u moet weten over garagedeuren hier. Terwijl de helft van onze garage een vriezer, fietsen, garagebussen en recyclingbakken opslaat, ben ik een stickler om één baai vrij te houden voor het opbergen van een auto.

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten garagedeuren op basis van stijl, materialen en de motor (verschillende motortypen). We zetten hieronder uw garagedeuropties uiteen in onze uitgebreide koopgids voor garagedeuren. Er zijn 2 wagenopties: enkele bay of double. Draaien garagedeuren van de wagen naar buiten of gaan ze op en neer? Je kunt beide typen kopen.

Als het gaat om garagedeuren voor koets, moet u kiezen tussen het traditionele „uitklapbare” type of het nepontwerp dat eruitziet als wagendeuren, maar op en neer gaan. Als je voor de zwaaiende variëteit gaat, moet je ervoor zorgen dat je voldoende vrije ruimte aan de voorkant hebt zodat er ruimte is om te slingeren. Zijn er motoren voor de naar buiten zwaaiende garagedeuren? Ja, dat is er. Bekijk hieronder soorten garagedeurmotoren voor deze info.

Hoewel garagedeuren in koetsstijl de laatste tijd minder populair zijn geworden omdat veel bouwers klassieke garagedeuren installeren op de huizen die ze hebben gebouwd, zijn ze nog steeds een aantrekkelijke optie die veel huiseigenaren voor hun huis kiezen. Esthetisch gezien zijn ze veel aangenamer dan een deur in klassieke stijl en kunnen ze zelfs enkele extra voordelen bieden, afhankelijk van de ruimte in uw garage en hoe u wilt dat uw deur opent. Dit betekent dat u mogelijk opslag boven de deurruimte kunt installeren om de ruimte in uw garage te maximaliseren. Het is belangrijk om te onthouden dat ze het huis uit slingeren, en dit kan gevaarlijk zijn als je kleine kinderen hebt die geen aandacht besteden aan de beweging van de deuren.

Dit maakt ze een veiligere optie voor veel gezinnen, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken dat de deur per ongeluk tegen een kind klopt wanneer deze wordt geopend. Een ding om te overwegen bij een klassieke deur is de benodigde ruimte voor alle hardware. Als je veel extra ruimte boven je deur hebt die je wilt gebruiken voor opslag, zul je deze ruimte over het algemeen moeten opgeven om de benodigde hardware correct te installeren om je deur te bedienen. Als de deur dicht bij het plafond staat, zal dit niet zo'n probleem zijn, omdat er om te beginnen niet veel extra bruikbare ruimte was.

Er zijn een aantal verschillende details die u op deze deuren kunt vinden, en elk zal uw huis visueel interessant maken en het verder onderscheiden van dat van uw buren. Een nieuwe garagedeur is een geweldig huisverbeteringsproject dat waarde toevoegt aan uw eigendom en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van de stoeprand verbetert, en een eigentijdse garagedeur is geen uitzondering. Als je geïnteresseerd bent in deze stijl, zoek dan naar ramen, rechte lijnen en gedurfde kleurkeuzes waardoor de deur zich onderscheidt van de rest van je huis. Als uw huis meer een bungalow is, dan wilt u kiezen voor een garagedeur die eruitziet alsof hij thuishoort op een Craftsman-huis.

Zoek naar details die je deur onderscheiden en stevig de stijl weerspiegelen waar je van houdt, inclusief handgrepen, faux scharnieren aan de zijkant en zelfs dwarsbalken over de deur. Hoewel ze prachtig zijn, zijn deze deuren net zo functioneel als hun moderne of traditionele tegenhangers, en zijn ze ook geweldig om visuele interesse aan uw huis toe te voegen en de stijl en het uiterlijk van uw huis te voltooien. Voor een tijdloze look en feel in uw huis kiest u voor een traditionele deur. Deze stijlen zijn niet voor niets nog steeds populair - ze blijven er geweldig uitzien, zijn van hoge kwaliteit en verbeteren het uiterlijk van elk huis.

In plaats van je zorgen te maken of de deur die je kiest het uiterlijk van de rest van je huis zal overweldigen, kun je vertrouwen op een natuurlijk ogende houtnerf die niet wordt beïnvloed door veranderingen in het weer en die heel lang meegaat. Bovendien zijn ze stevig en bestand tegen stoten van spelende kinderen. Het grootste probleem met houten deuren is dat als u er zeker van wilt zijn dat ze er op hun best blijven uitzien, u ze regelmatig opnieuw moet afwerken of opnieuw moet schilderen, anders beginnen ze te schilferen en zullen ze de aantrekkingskracht van uw huis verminderen. Ze variëren ook sterk in prijs, omdat u kunt kiezen voor een frame en paneeldeur die volledig van hout zijn gemaakt, of een goedkopere optie die is gemaakt van schuimisolatie, opgenomen in een lichtgewicht frame en vervolgens bedekt met een dunne huid van hout, zodat het lijkt alsof het volledig van hout is gemaakt.

Als u een houten deur wilt, moet u deze waarschijnlijk op maat laten maken, aangezien de meeste locaties dit niet als standaardoptie hebben. Als u zich zorgen maakt over de hoeveelheid onderhoud die een houten garagedeur nodig heeft, wilt u in plaats daarvan kiezen voor een stalen deur, omdat deze heel lang meegaat zonder het uitgebreide en soms dure onderhoud nodig te hebben dat een houten deur doet. Deze stoere deuren zijn nog steeds relatief goedkoop, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat ze grote reparaties nodig hebben of beschadigd zijn tot het punt dat je ze moet vervangen - tenzij er een groot trauma aan de deur is. Een nadeel van stalen deuren is dat ze kunnen deuken als ze worden geraakt, dus je moet voorzichtig zijn bij het basketballen op de oprit, en eventuele krassen moeten onmiddellijk worden afgedekt, anders begint je deur te roesten.

U kunt het risico verkleinen dat dit met uw deur gebeurt door een stalen paneel te kiezen met een lagere maat of zelfs door een stalen deur te kopen die wordt geleverd met een overlay. Deze overlay is meestal gemaakt van glasvezel, dat taaier is dan staal en niet roest, maar opnieuw moet worden geverfd vanwege de vervaging die in de zon zal optreden. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van eventuele garanties die op de deur worden aangeboden, aangezien sommige plaatsen levenslange garanties bieden op bepaalde componenten, afhankelijk van de kwaliteit van de deur die u koopt. Deze doorschijnende deuren zijn licht van gewicht en zien er's nachts geweldig uit omdat ze licht uitstralen, wat de algehele helderheid van een huis vanaf de stoeprand verhoogt.

De garagedeuropener met riemaandrijving is ongelooflijk stil tijdens gebruik, waardoor het de ideale keuze is als uw garage zich in de buurt van een slaapkamer of gemeenschappelijke leefruimte bevindt. Het vereist regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat het goed werkt, maar zolang de rubberen riem met staal versterkt en van hoge kwaliteit is, zou u geen problemen moeten hebben. De beste garagedeuropeners met kettingaandrijving zijn veel luidruchtiger dan hun tegenhangers met riemaandrijving, maar zijn geweldig als je een beperkt budget hebt. Ze zijn betrouwbaar en hebben niet veel onderhoud nodig zolang hun ketting schoon en gesmeerd wordt.

Ze zijn perfect voor het heffen van lichte aluminium deuren, maar kunnen wat problemen hebben met zwaardere deuren. Met behulp van een draadstang om de deur op te tillen, werkt deze garagedeuropener zeer snel en is de ideale keuze voor zware deuren. U wilt een garagedeuropener met schroefaandrijving gebruiken als uw garagedeur zwaar, dubbel of ongelooflijk breed is, omdat deze de kracht heeft om deze veilig op te tillen en te laten zakken. Door zijn constructie heeft hij zeer weinig onderhoud nodig om goed te kunnen werken.

Het stilste model dat beschikbaar is, deze opener heeft een stationaire ketting die in een stalen rail werkt om uw deur omhoog en omlaag te brengen. Het ziet er erg schoon uit en omdat het minder bewegende delen heeft dan sommige van de andere opties, is de kans kleiner dat het breekt of duur onderhoud nodig heeft. Met een instelbare softstop en start kunt u ervoor zorgen dat deze deuropener aan uw behoeften voldoet en veilig is voor uw gezin. Wil je er zeker van zijn dat je je garagedeur overal kunt bedienen, dan kies je voor een slim model dat kan synchroniseren met een app op je smartphone.

Zo kunt u ervoor zorgen dat de deur gesloten is wanneer u niet thuis bent of om deze te openen wanneer u dicht bij uw huis komt. Bovendien kunt u de app zo instellen dat u een melding krijgt wanneer uw deur opent en sluit. Je hoeft geen garagedeuren van faux koets te krijgen die op en neer gaan om gemotoriseerd te worden. Je kunt de echte deal krijgen met een opener die de garagedeuren van de koets naar buiten zwaait.

Dubbele deuren hebben het voordeel dat ze in één keer omhoog en omlaag worden gebracht, waardoor ze ideaal zijn als u een groot voertuig heeft dat moeite heeft om door een enkele garagedeur te passen. U hebt maar één garagedeuropener nodig, in tegenstelling tot wanneer u twee enkele garagedeuren in dezelfde ruimte had, en u hoeft zich geen zorgen te maken over eventuele reparaties die deze openers nodig hebben. Je kunt een dubbele garagedeur kopen in bijna elke stijl die je wilt, dus je wordt niet beperkt door de maatkeuze die je hebt gemaakt. Als u een grote garage heeft die een dubbele deur of twee enkele deuren rechtvaardigt, dan is er een keer dat u de enkele boven de dubbele kunt kiezen, en dat is wanneer u de helft van uw garage gebruikt voor opslag en de andere helft voor een auto.

U hoeft zich geen zorgen te maken dat de hele garage naar buiten open is en de elementen elke keer dat u uw garage wilt betreden of verlaten, maakt het de moeite waard om twee deuren te hebben voor sommige huiseigenaren, maar met twee deuren komen extra kosten, reparaties en onderhoud met zich mee. De praktische reden om enkele deuren in deze ruimte te installeren in plaats van een dubbele deur is omdat als de opener uitvalt, u nog steeds aan één kant van uw garage kunt komen. Als uw dubbele garagedeuropener uitvalt, is het zeer onwaarschijnlijk dat u de nodige kracht heeft om de deur op te tillen om in of uit te kunnen. Bovendien kunt u een enkele deur openen en sluiten en niet zoveel koude lucht binnenlaten als met een dubbele deur, waardoor twee enkele deuren een uitstekende keuze zijn voor mensen die in zeer koude klimaten leven.

Ten slotte kan een dubbele garagedeur een ontwerpelement op zich worden, vooral als uw garage naar de weg kijkt, dus als u niet wilt dat uw garage zo'n groot brandpunt is, dan zijn twee deuren misschien uw beste keuze. Hierdoor kun je genieten van een mooie balans tussen de deuren en je huis en heb je niet het gevoel dat je dubbele garagedeur alles is wat mensen zien als ze voorbij rijden. Afhankelijk van waar u woont, kan een geïsoleerde garagedeur essentieel zijn, zodat u alles in uw garage op een constante temperatuur kunt houden, zelfs tijdens extreme weersschommelingen. Dit is van vitaal belang voor mensen die in barre klimaten leven, omdat ze niet willen dat de binnenkant van hun garage onder het vriespunt komt, maar het is ook iets waar u rekening mee moet houden als u een waardevolle auto of ander voertuig in de garage opbergt.

Zelfs als de rest van uw garage volledig geïsoleerd is, kan er veel koude lucht door de deur zelf naar binnen sijpelen en de algehele temperatuur van de garage snel verlagen. Als u wilt voorkomen dat items in uw garage bevriezen of beschadigd raken in de kou, kiest u voor een geïsoleerde deur. Dit is ook iets om te overwegen als u huisdieren heeft die in de garage slapen, omdat u ze zo warm mogelijk wilt houden, of als u ooit vloeistoffen, planten of antiek in deze ruimte opslaat. Als uw garage aan uw huis is bevestigd, vooral in de buurt van een slaapkamer, wilt u bovendien kiezen voor een geïsoleerde deur, omdat deze het veel beter zal doen om een deel van de koude lucht uit uw huis te houden.

Dit verlaagt uw elektriciteitsrekening elke maand en voorkomt dat het deurgeluid u stoort wanneer het in bedrijf is. Als u wilt dat uw garagedeur perfect past bij de buitenkant van uw huis, dan wilt u er zeker van zijn dat u er een koopt die overschilderbaar is, omdat dit de meeste maatwerk mogelijk maakt. Veel huiseigenaren houden van het uiterlijk van een geverfde garagedeur, omdat deze de bekleding, ramen of zelfs andere deuren aan het huis kan aanpassen, waardoor een samenhangende en professionele uitstraling ontstaat. Een ding om te overwegen wanneer u voor een overschilderbare deur kiest, is dat u deze regelmatig opnieuw moet schilderen om ervoor te zorgen dat hij er altijd op zijn best uitziet.

De hete zon, koud weer en zelfs regen kunnen de verf op uw deur beschadigen en ervoor zorgen dat deze afbladdert en schilfert. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om dit te verzachten, waaronder het kopen van verf van hoge kwaliteit die voor dit doel is ontworpen, en ervoor zorgen dat u deze zorgvuldig en correct aanbrengt wanneer u uw garagedeur opnieuw schildert. Er zijn verschillende configuraties voor garagedeuren. Hier zijn een paar populaire raamconfiguraties voor garagedeuren.

Ramen zorgen er ook voor dat uw garage meer op huis lijkt en verbetert het algehele uiterlijk van uw deur en uw garage. Dit geldt vooral als uw garage naar de straat kijkt, omdat de ramen in de deur uw garage gastvrijer zullen doen lijken dan wanneer de deur een solide constructie zou hebben. In plaats van het open te laten voor het toeval dat u de verkeerde verlengveer oppakt, hoeft u zich bij het kopen van een garagedeur met de juiste veer geen zorgen te maken dat u de verkeerde koopt. Hoewel u altijd kunt overwegen om de veer te upgraden, is het absoluut noodzakelijk dat degene die u koopt sterk genoeg is om de klus aan te kunnen, en het kopen van de hele garagedeur met de perfecte veer zorgt voor een soepele installatie en correcte beweging.

Je hebt veel verschillende hardware nodig voor je garagedeur voordat je hem kunt installeren en correct en veilig kunt laten werken, en het missen van een stuk of het kopen van een onderdeel dat niet van de hoogste kwaliteit is, kan jou en je gezin in gevaar brengen, waardoor dit een van de belangrijkste dingen is om te overwegen bij het kopen van een nieuwe garagedeur. Als dat te veel druk voor je is, kun je de stress overslaan en een deur kopen die wordt geleverd met alle hardware die al is meegeleverd. Dit geeft je verbazingwekkende gemoedsrust, omdat je je geen zorgen hoeft te maken of de hardware wel of niet werkt met de deur die je hebt of dat er een betere optie in de winkel was die je hebt gemist. Een garagedeur en de bijbehorende hardware werken samen, zodat u uw nieuwe deur snel kunt laten installeren en u zich geen zorgen hoeft te maken over het kopen van de juiste hardware ervoor.

Tenzij u iemand gaat inhuren om uw nieuwe garagedeur voor u te installeren of als u in het verleden ervaring hebt met dit soort werk, wilt u ervoor zorgen dat de deur die u koopt stapsgewijze instructies bevat om de installatie zo eenvoudig mogelijk te maken. Zonder instructies kan het bijna onmogelijk zijn om ervoor te zorgen dat u over de juiste stukken, hardware en gereedschappen beschikt om de klus te klaren. Natuurlijk, als u uw deur professioneel laat installeren, zijn de instructies niet zo belangrijk, maar u kunt uzelf veel moeite en frustratie besparen door te kiezen voor een deur met de instructies. Hieronder vindt u een lijst met antwoorden op veelgestelde vragen over garagedeuren.

Garagedeuren kunnen inderdaad worden geverfd, ongeacht of ze zijn gemaakt van aluminium, metaal of houten materiaal. Primer en verf zijn de benodigde materialen om aan de slag te gaan. Het wordt sterk aanbevolen om te beginnen met schilderen als de temperatuur matig is, de lucht droog is en als het buiten helder weer is. Vermijd schilderen als de buitenlucht vochtig is door regen of wanneer de temperatuur te warm of te koud is.

Deze factoren kunnen van invloed zijn op het vermogen van de verf om goed te drogen, wat schadelijk zou zijn voor de algehele afwerking. Er is een bestaande markt voor de verkoop en aankoop van gebruikte garagedeuren. De deur hoeft niet per se te werken om verkocht te worden. Sommige mensen zijn bereid om een kapotte eenheid op de markt te kopen met als enig doel het te repareren.

Een van de grootste factoren die de vraag naar gebruikte garagedeuren stimuleren, is dat ze vaak goedkoper zijn dan het kopen van een nieuwe eenheid. Fabrikanten verkopen vaak garagedeuren in breedtes variërend van 8 voet tot 20 voet. De deuren die 8 voet breed zijn, komen vaker voor bij oudere garageopstellingen dan bij nieuwere opstellingen, hoewel ze nog steeds bestaan. In de meeste gevallen is een garage 9 voet, wat de moderne standaard is voor een garage met één deur.

Voor een garage met dubbele deuren is 16 voet de meest voorkomende breedte. Wat de hoogte betreft, is 7 of 8 voet hoog het normale bereik. Deze hoogte geldt voor garages met zowel enkele als dubbele deuren. Als het gaat om garagedeuren, zijn er zowel niet-geïsoleerde als geïsoleerde opties, waarbij de geïsoleerde opties de duurdere keuze zijn.

Geïsoleerde opties worden meestal gekocht voor garages die aan het huis zijn bevestigd. Ja, reparaties kunnen worden uitgevoerd aan zowel de opener als de deur zelf. Een persoon kan de reparatietaak persoonlijk uitvoeren of uitbesteden aan een professional. Door dalende temperaturen en regen kan de deur dichtgevroren worden.

Gelukkig zijn er methoden om deze situatie te voorkomen. Als het winter is, zorg er dan voor dat er sneeuw of ijs van de deur wordt geschept. Deze actie beschermt zowel de tandwielen als de onderkant van de deur tegen bevriezing. Een andere hoofdoorzaak van een bevroren garagedeur is een oude verzegeling die door ouderdom is verweerd.

Indien niet aangevinkt, zou deze toestand ervoor zorgen dat lucht en water zich kunnen ophopen en problemen kunnen veroorzaken. Vervang de verzegeling onmiddellijk door een nieuwe. De deur moet ook goed waterdicht zijn. Dit resultaat kan worden bereikt door te investeren in smeermiddel voor de rails en scharnieren van de deuren.

Ten slotte helpt het eenmaal per dag openen en sluiten van de garagedeur om te voorkomen dat de deur op zijn plaats blijft plakken. Deze is nog steeds de meest populaire garagedeurstijl. Van de gebruikelijke panelen in de voorsteden tot modern, rustiek en geautomatiseerd, u kunt uw garagedeur veel verschillende flair geven. Waar uw garagedeur van is gemaakt, maakt een enorm verschil in hoe deze presteert.

Bepaalde materialen zijn beter geschikt voor het barre weer in het middenwesten, terwijl andere materialen meer over uiterlijk gaan dan over bruikbaarheid. We zullen hieronder alle verschillende materialen voor garagedeuren bespreken. Er zijn niet veel materialen voor garagedeuren die kunnen passen bij de schoonheid van een houten garagedeur. Het heeft een traditionele, uitnodigende uitstraling die zeker de aandacht zal trekken van vrienden, familie en buren.

Hoewel een houten garagedeur er misschien goed uitziet, is dit de juiste keuze voor huizen in het Midwesten? Hoewel houten garagedeuren energiezuinig zijn, hebben ze moeite met regen, sneeuw en hagel. Dit komt omdat ze kromtrekken, rotten en uitzetten wanneer ze worden blootgesteld aan vocht. Dit zal het uiterlijk van uw garagedeur drastisch wegnemen, daar staan houten garagedeuren in de eerste plaats om bekend. Over geld gesproken, de prijs om houten garagedeuren te kopen is veel hoger dan bij andere garagedeurmaterialen.

Dit komt voort uit hun reputatie als een traditionele, mooie garagedeur, maar er zijn veel betere opties voor huiseigenaren in het Midwesten. Als u een goedkopere optie wilt dan hout, kunt u een garagedeur van houtcomposiet krijgen. Het is gemaakt van vezelplaat en heeft een houten frame. Sommige duurdere garagedeuren van houtcomposiet zijn gemaakt met vezelplaathuiden met hoge dichtheid voor een meer gedetailleerde uitstraling.

Een ding dat garagedeuren van houtcomposiet behoorlijk goed doen, is dat ze energiezuinig zijn. Ze hebben kernen die zijn gevuld met polystyreen isolatie die voorkomt dat verwarmde of gekoelde lucht door uw garagedeur ontsnapt. Aluminium garagedeuren doen alles wat houten garagedeuren niet doen. Ze zijn duurzaam genoeg om het vervelende weer in het Midwesten aan te kunnen - ze zullen niet kromtrekken, rotten of uitzetten wanneer ze worden blootgesteld aan vocht.

Aluminium garagedeuren deuken ook veel gemakkelijker dan andere garagedeurmaterialen. Dus hagel, harde wind en sportminnende kinderen kunnen uw aluminium garagedeur beschadigen. Stalen garagedeuren hebben veel aanpassingsmogelijkheden, zoals panelen, raaminzetstukken en kleuren - inclusief houtnerfafwerkingen. Dat betekent dat u de mooie uitstraling van hout kunt hebben zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over alle problemen die ermee samenhangen.

Net als aluminium deuren zijn stalen garagedeuren extreem onderhoudsarm. Ze zullen niet kromtrekken, rotten of uitzetten wanneer ze worden blootgesteld aan vocht en ze hoeven nooit te worden geverfd of gekleurd. Geen enkel garagedeurmateriaal maakt het gemakkelijker dan staal. Bovendien zijn stalen garagedeuren het hele jaar door energiezuinig.

Ze hebben een schuimkern die uw garage luchtdicht maakt, waardoor uw verwarmde of gekoelde lucht binnen blijft. Dit verlaagt de kosten van uw energierekening en beschermt alle items die in uw garage zijn opgeslagen. Een van de lichtere opties is een garagedeur van glasvezel. Het is stiller bij het openen en sluiten vanwege het lichte gewicht.

Bovendien zullen ze, net als sommige van de andere garagedeurmaterialen op deze lijst, niet kromtrekken, rotten of uitzetten wanneer ze worden blootgesteld aan vocht. Wanneer de garagedeur wordt geopend, worden de panelen scharnierend naar binnen geschoven en schuiven ze omhoog en zitten ze onder het plafond. Als je een garagedeuropening van unieke grootte hebt, zul je moeite hebben om een garagedeur met koekjessnijder te vinden die bij je huis past. Sectionele garagedeuren zijn de meest voorkomende soorten garagedeuren in de Verenigde Staten - u hebt er waarschijnlijk ook een bij u thuis.

De materiaalkeuze voor garagedeuren is net zo belangrijk als het kiezen van de stijl en het type garagedeuren zelf. Als je een meer mediterrane en stijlvolle revival voor je garagedeur wilt, is de Mission-stijl de perfecte keuze. Als u een meer eigentijdse flair aan uw garagedeur wilt toevoegen, is het kiezen voor een glasmateriaal het meest stijlvolle materiaal dat u zou kunnen gebruiken. Ze lijken op grote schuurdeuren en zijn meestal gemaakt van hout, hoewel er ook meer commerciële gegalvaniseerde stalen deuren beschikbaar zijn.

Garagedeuren van koetshuis, bij sommigen bekend als garagedeuren in „schuurstijl”, hebben een onderscheidende, rustieke uitstraling die kan opvallen en vaak de perfecte aanvulling zijn op huizen in ambachtelijke stijl of missiestijl, onder andere. .

Leave Message

All fileds with * are required