Kunnen elektrische garagedeuren worden gehackt?

Garagedeuren hebben de afgelopen jaren een lange weg afgelegd. Fysieke sluitsystemen hebben plaatsgemaakt voor elektronische en digitale systemen, en de beveiliging is enorm verbeterd. Zelfs elektronische sloten voor garagedeuren kunnen echter kwetsbaar zijn voor hackpogingen. De garagedeur is een kwetsbaar toegangspunt voor criminelen die uw waardevolle bezittingen willen stelen.

Inbrekers hoeven geen fysieke schade aan de deur aan te richten om binnen te komen. Een garagedeurhack vereist alleen uw garagedeuropenercode om binnen te komen. Dit is veel eenvoudiger dan je misschien denkt. Er is veel angst dat elektronica in de 21e eeuw wordt gehackt en dat is niet voor niets.

Helaas is uw garagedeur niet veilig voor hackers. Recente diefstallen hebben geconcludeerd dat ze elektronische deuropeners in gevaar kunnen brengen. Zijn slimme garagedeuren hackbaar? Schokkend genoeg is het antwoord: Ja, garagedeuren zijn hackbaar. Denk niet dat alleen omdat je garage gewoon vertrouwt op radiogolven van een opener waarvan je bent vrijgesteld van hacken, ze gemakkelijk kunnen worden gekopieerd en resulteren in een gehackte garage.

Er zijn veel voorbeelden van garagedeuren die worden gehackt om het punt naar huis te brengen over het risico. In de jaren zestig, toen automatische openers op grotere schaal werden toegepast, werd ontdekt dat de deuren allemaal dezelfde code gebruikten. Omdat de deuren hetzelfde signaal en dezelfde code gebruikten, kon elke afstandsbediening elke deur openen. Dieven ontdekten al snel dat ze door een paar afstandsbedieningen van verschillende fabrikanten te kopen, bijna elke deur konden openen.

Dit bracht de garagedeurindustrie ertoe nieuwe openers te introduceren met veranderlijke codes. Onderzoekers hebben bewezen dat garagedeuren, traditioneel of slim, kunnen worden gehackt. Traditionele garagedeuren met rolcodes kunnen worden gehackt door een ontvanger te blokkeren en een verzonden signaal op te nemen. Slimme garagedeuropeners kunnen op dezelfde manier of via hun internetverbinding worden gehackt.

Om eerlijk te zijn, er bestaat niet zoiets als een volledig onkraakbare garagedeur, tenzij uw garagedeur alleen opent met een slot en sleutel. Als gevolg hiervan kunnen dieven een apparaat gebruiken om garagedeuren op afstand te openen zonder uw daadwerkelijke garagedeuropener met afstandsbediening te hebben. Dit is wat u moet weten over garagedeuropeners en welke de beste veiligheidsbescherming kunnen bieden. Garageopeners met vaste code werden pas vóór 1997 verkocht en hadden dipschakelaars in de afstandsbediening die moesten worden ingesteld om overeen te komen met een code op de garageopener.

Als huiseigenaar moet u even voorzichtig zijn met uw garagedeur als met uw andere apparaten. Bij deze openers werd meestal een bedrade schakelaar van de deurmotor naar een toetsenbord of knop geleid die vanuit het voertuig kon worden ingedrukt. Uw garagedeuropener gebruikt een rolcode als deze na 1997 is vervaardigd door Chamberlain (inclusief LiftMaster en Craftsman) of Overhead Door (inclusief Genie). Het goede nieuws is dat er enkele goedkope en eenvoudige oplossingen zijn om te voorkomen dat garagedeurhacks optreden.

Wij verkopen een verscheidenheid aan moderne garagedeuropeners van gerenommeerde bedrijven zoals Liftmaster en Linear, inclusief modellen die compatibel zijn met MyQ-technologie. Afgezien van het gebruik van de rollende code-aanval, openen slimme garagedeuropeners nog een kwetsbaarheid door verbonden te zijn met uw lokale netwerk en vervolgens met internet. Vrijwel elke stad heeft een verhaal over het hacken van hun garage omdat het zo alarmerend gemakkelijk kan zijn om te doen. Als u de afstandsbediening van uw garagedeur opent en een rij omhoog of omlaag schakelaars ziet, hebt u een systeem met vaste code en moet u overwegen om te upgraden naar een veiligere technologie.

Recente garagedeuropeners van Chamberlain met Security+ 2,0-functies gebruiken ook een speciaal serieel protocol op bekabelde verbindingen in plaats van een eenvoudige schakelaarsluiting. Garagedeuropeners met rolcode waren de volgende stap in het vergroten van de beveiliging van garagedeuren voor huiseigenaren. Ze liepen toevallig voorbij, zagen een open deur en konden het niet helpen om een paar dingen te nemen die ze zagen.

Leave Message

All fileds with * are required