Zijn de meeste garagedeuren aluminium?

De meest voorkomende materialen voor garagedeuren zijn staal, aluminium, glasvezel, composiet en hout. Stalen garagedeuren zijn verkrijgbaar in enkele, dubbele en drievoudige lagen met verschillende niveaus van thermische isolatie. De verschillende materialen zijn van invloed op het uiterlijk, de kosten en de duurzaamheid. De drie meest voorkomende materialen voor garagedeuren zijn staal, aluminium en hout.

Hoewel er andere soorten garagedeuren zijn, zoals glas of glasvezel, zijn deze materialen niet in elk klimaat nuttig. Als je aan een standaard garage denkt, is een stalen deur waarschijnlijk wat in je opkomt. Staal is het meest gebruikte materiaal voor garagedeuren. Het is zeer veelzijdig en duurzaam en is verkrijgbaar voor een aantal verschillende prijsklassen.

Een factor om in gedachten te houden bij het kopen van een stalen deur is de meter. Hoe lager de meter, hoe dikker het staal is. Uw stalen garagedeur zal topprestaties leveren in combinatie met een hoogwaardige isolatie. Garagedeuren kunnen worden vervaardigd uit een aantal verschillende soorten materiaal zoals hout, vinyl, composieten, staal of aluminium.

Hoewel er veel opties zijn, hebben staal en aluminium het grootste marktaandeel onder nieuwe garagedeurinstallaties. Beide materialen zijn betrouwbaar en beide zijn al vele jaren beschikbaar. Dus, welke is de betere? Dat antwoord hangt af van een aantal factoren die specifiek zijn voor uw project. Stalen garagedeuren - Staal, een legering van ijzer en koolstof, heeft een welverdiende reputatie op het gebied van duurzaamheid.

Houten garagedeuren hebben een klassieke stijl waardoor garages en buitenkanten van huizen eruitzien als koetshuizen uit voorgaande eeuwen. Als de deur op het zuiden of westen is gericht en constant wordt blootgesteld aan de zon, heeft deze meer onderhoud nodig dan een deur die op het noorden of oosten is gericht. Eventuele krassen op de deur moeten zo snel mogelijk worden bijgewerkt om de oxidatie van het staal te vertragen en te stoppen. Net als stalen garagedeuren kunnen aluminium deuren worden gerecycled en veel fabrikanten gebruiken gerecycled aluminium om nieuwe deuren te maken.

Uw garagedeur moet er niet alleen goed uitzien, maar moet ook functioneren en isoleren tegen temperatuurschommelingen. Fabrikanten kunnen houten deuren ontwerpen van verschillende houtsoorten en unieke hardware om deuren een op maat gemaakte uitstraling te geven. Als u op zoek bent naar een duurzaam materiaal voor uw nieuwe garagedeur, is staal een van de beste keuzes. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe deur of gewoon nieuwsgierig bent naar uw bestaande systeem, het is handig om te weten waar uw garagedeur van gemaakt is.

Omdat ze minder wegen dan stalen garagedeuren, heb je niet zoveel pk's nodig in je garagedeuropener. Een garagedeur met één kraam kan tussen de 300 en 500 pond wegen, terwijl een garagedeur met twee boxen meer dan 500 pond weegt. Een lichtere deur gaat langer mee en legt minder druk op bewegende delen dan een deur van dezelfde grootte, gemaakt van zwaarder materiaal zoals staal. Houten deuren zijn een elegant tintje aan de buitenkant van elk huis, maar ze hebben een premium prijskaartje en vereisen aanzienlijk onderhoud.

Elke keer dat de deur moet worden geverfd of gekleurd, moeten huiseigenaren het afwerkingsmateriaal kopen en betalen voor arbeid.

Leave Message

All fileds with * are required