Zijn elektrische garagedeuren veiliger?

Geautomatiseerde deuren zijn over het algemeen veiliger dan handmatige deuren dankzij de motor die de deur gesloten houdt, tenzij deze via de afstandsbediening wordt geopend. Natuurlijk betekent het hebben van een geautomatiseerde deur dat u ervoor moet zorgen dat u uw afstandsbediening niet kwijtraakt, dus bewaar hem te allen tijde veilig. Hoe veilig zijn garagedeuren? Roldeuren, ook wel oproldeuren genoemd, zijn vanwege hun ontwerp een van de veiligste garagedeurstijlen die beschikbaar zijn. Deze deuren bestaan uit horizontale lamellen met rollen aan weerszijden om ze open en dicht te schuiven.

Deze garagedeuren rollen netjes boven het hoofd op zonder uit te steken als één stijf stuk. In gesloten toestand vertonen roldeuren geen zichtbare tekenen van gemakkelijke toegang voor dieven. Roldeuren en sectionele garagedeuren zijn aanzienlijk beter tegen inbraak, vanwege hun constructie en manier van openen. Omdat elk uiteinde van een roldeur te allen tijde in het deurkozijn is ondergebracht, is het minder gevoelig voor kracht.

Ter vergelijking: op en neer deuren zijn minder veilig, maar verbeteringen in het ontwerp betekenen dat op en neer deuren veel veiliger zijn dan tien jaar geleden. Voor de meeste huiseigenaren biedt een elektronische garagedeuropener voldoende beveiliging zolang u uw afstandsbedieningen veilig houdt. Als u zich echter zorgen maakt over de beveiliging van uw garagedeur, raden we u aan een automatisch garagedeurslot of een vergrendelingsmechanisme aan de buitenkant te installeren voordat u de rail vergrendelt. Het specifieke ontwerp en de bouw van de elektrische garagedeur kan ook een enorme lading hebben, omdat sectionele en rolgaragedeuren als beter beschermd worden beschouwd tegen geforceerde toegang dan over en tot stijl uit één stuk (zoals opgemerkt).

Een mooie nachtschoot, slim slot of bewegingssensor helpt niet veel als je deur om te beginnen niet op slot is. Er is een groot aantal bedrijven die dit type roldeur aanbieden en hoewel ze meestal een hoger beveiligingsniveau bieden dan doorlopende gordijnroldeuren, zijn er sommige modellen die een veel hoger beveiligingsniveau bieden dan andere, met geavanceerde functies zoals versterkte vergrendelingsmechanismen, versterkt eindplaten en diepere geleiderails voor verbeterde beveiligingsniveaus. Een rolgaragedeur is misschien wel het veiligste type garagedeur dat er is, simpelweg vanwege de aard van het ontwerp. In sommige van de meer elementaire en rudimentaire opstellingen zijn de meeste garagedeuren, of ze nu handmatig of elektrisch zijn, gemakkelijk open te forceren, zelfs als ze op slot zijn.

Brute kracht is een methode van inbraak; hoewel het niet bijzonder elegant is, kan het effectief zijn tegen oudere deuren met merkbare openingen rond de randen, zwakke sluitsystemen of tekenen van slecht onderhoud. Of een elektrische garagedeur nu veilig is of niet, komt er gewoon op neer dat het elektrisch is en niet handmatig. Dit bericht geeft meer details over hoe u uw garagedeur van binnen en van buiten kunt beveiligen, en verschillende manieren om uw garagedeur te vergrendelen. Het is eerlijk om te zeggen dat garagedeuren de afgelopen decennia met grote sprongen zijn gekomen toen ze populairder begonnen te worden.

Dit is niet zozeer een probleem met een garagedeur van het sectionele type, omdat de vergrendelende werking van de motor aan de bovenkant van de deur vaak veiliger is tegen inbraak dan een zijdelingse vergrendeling. De vroegste incarnaties van elektrische garagedeuren waren afhankelijk van kwetsbare basiszenders en -ontvangers, omdat het signaal dat ze uitzenden gemakkelijk kon worden gedupliceerd door iemand met radio-ontvangerapparatuur. Hij weet uit ervaring dat, zoals de meeste huizen van mensen, uw garage waarschijnlijk niet zo veilig is als de rest van uw huis, en daar kan hij van profiteren. Omdat geautomatiseerde garagedeuren veren en spanning gebruiken, oefenen ze in de gesloten positie een constante neerwaartse kracht uit, waardoor ze voor inbrekers moeilijk op te tillen zijn.

Leave Message

All fileds with * are required