Welk type garagedeur is het sterkst?

De meeste experts zijn het erover eens dat gegalvaniseerde stalen garagedeuren de sterkste soorten garagedeuren zijn. Deze deuren bieden een enorme structuursterkte en minimaal onderhoud. De meeste nieuwe garagedeuren zijn gemaakt van staal, ondersteund door stijve schuimisolatie. Staal is het sterkst (26- en 28-ga.

Staal wordt ook gebruikt); de meeste worden geproduceerd met een houtnerfpatroon in reliëf of met een gladde afwerking. Zoek naar een model met een ingebakken primer en polyester toplaag voor maximale roestbescherming. Garanties voor stalen deuren beginnen bij 10 jaar; beperkte levenslange dekking is niet ongewoon. Garagedeuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals staal, hout, glasvezel en aluminium.

Afgezien van de voor de hand liggende verschillen in uiterlijk, kunnen verschillende garagedeursamenstellingen beter passen bij uw budget, klimaat en esthetiek. Staal is het meest populaire materiaal voor garagedeuren, en niet voor niets. Stalen deuren zijn redelijk geprijsd, duurzaam, onderhoudsarm, en verkrijgbaar in zowat elke gewenste stijl. Staal kan worden geverfd en is verkrijgbaar in texturen die hout nabootsen.

Een rolgaragedeur is misschien wel het veiligste type garagedeur dat er is, simpelweg vanwege de aard van het ontwerp. De compacte installatie, zonder zichtbare hefboompunten op het aluminium gordijn, vormt onmiddellijk een moeilijk voorstel voor indringers. Een dubbelwandige roldeur verhoogt het beveiligingsniveau nog verder, en voor volledige gemoedsrust kunt u kiezen voor een model met Secured By Design-accreditatie. Sectionele garagedeuren zijn een afschrikmiddel voor dieven, maar u kunt hun veiligheid verder verbeteren door voor twee aspecten te zorgen.

Kies eerst een sectionele garagedeur met een sterk stalen frame, omdat dit de algehele sterkte van de deur bepaalt. Ten tweede, zorg ervoor dat de deur een goede afdichting vormt wanneer deze gesloten is. Dit is een cruciaal onderdeel dat het voor indringers erg moeilijk maakt om iets tussen de secties te wiggen. Als het gaat om de beveiliging van garagedeuren, zijn sectionele garagedeuren een van de beste, daarom zijn ze het meest populaire type garagedeur voor woningen.

Wanneer een indringer een goed geïnstalleerde sectionaaldeur ziet, zonder duidelijk teken van zwakte, presenteert deze zich als een effectief afschrikmiddel, wat het halve werk is. Dergelijke verbindingen zijn te vinden op stalen en kunststof deuren; houten deuren hebben meestal scheepslapverbindingen die op voorwerpen kunnen knellen. U kunt ook het uiterlijk krijgen van zijscharnierende wagendeuren met het gemak van moderne bediening boven het hoofd. Omdat glasvezel semi-transparant is, zorgt dit materiaal ook voor meer natuurlijk licht in uw garage.

Ze zijn handig voor gebruik in de auto, omdat u in uw auto kunt blijven en de draadloze afstandsbediening kunt gebruiken om de deur in te schakelen. Roesten langs het onderste gedeelte van een stalen garagedeur komt vooral veel voor in gebieden waar overtollig zout wordt gebruikt voor het ontdooien in de wintermaanden. Omdat geautomatiseerde garagedeuren veren en spanning gebruiken, oefenen ze in de gesloten positie een constante neerwaartse kracht uit, waardoor ze voor inbrekers moeilijk op te tillen zijn. We raden ook aan om isolatie toe te voegen aan aluminium profielrails om de R-waarde te verhogen en de thermische bescherming voor uw garageruimte te verbeteren.

Hoewel het meestal hogere kosten vooraf met zich meebrengt, worden deze de komende maanden en jaren snel goedgemaakt, aangezien u de meest efficiënte, hoogwaardige stalen deur op de markt ontvangt. In tegenstelling tot hout zullen garagedeuren van glasvezel echter niet krimpen, kromtrekken of barsten - waardoor ze bijzonder ideaal zijn voor huiseigenaren die in vochtige klimaten wonen. Zoals we al zeiden, zal een moderne garagedeur die wordt verkocht en geïnstalleerd door een gerenommeerde leverancier, een veel hogere standaard hebben als het gaat om beveiliging, maar sommige typen zullen nog steeds veiliger zijn dan andere. Ze zijn misschien niet het beste garagebeveiligingssysteem, maar ze kunnen indringers buiten houden met enkele extra functies.

Leave Message

All fileds with * are required