Roesten aluminium garagedeuren?

Aluminium garagedeuren zijn gemakkelijker te onderhouden dan stalen deuren. Ze zijn licht van gewicht, waardoor torsieveren en rupsbanden minder slijtage vertonen. Met lichtgewicht aluminium garagedeuren gaan garagedeuropenercomponenten langer mee en hebben ze minder reparaties nodig. Omdat aluminium lichter is dan staal, is het ook minder duurzaam.

Sterke wind of hagel kan deuken in aluminium veroorzaken, die moeilijk te repareren zijn zonder een specialist. We raden ook aan om isolatie toe te voegen aan aluminium profielrails om de R-waarde te verhogen en de thermische bescherming voor uw garageruimte te verbeteren. Aluminium zal roest op een veel betere manier verminderen dan staal. Het heeft een zeer beschermende coating en dit helpt veel zodat roest geen probleem is.

Ondanks dat staal meer weegt dan aluminium, is de duurzaamheid van staal ongetwijfeld de sterkste van de twee garagedeurmaterialen. Garagedeuren uitgerust met aluminium panelen elimineren het probleem van roest, maar zijn gemakkelijker te deuken. Ze zijn verkrijgbaar in eigentijdse geborstelde afwerkingen, maar ook in vele kleuren. Doorschijnende glaspanelen kunnen worden gebruikt in plaats van aluminium panelen; deze laten daglicht toe zonder afbreuk te doen aan privacy of veiligheid.

Fabrikanten kunnen houten deuren ontwerpen van verschillende houtsoorten en unieke hardware om deuren een op maat gemaakte uitstraling te geven. Sectionaaldeuren zijn zelfs verkrijgbaar in de populaire koetshuisstijl, hierna beschreven; deze zien eruit als klapdeuren, maar werken hetzelfde als sectionaaldeuren. Als u op zoek bent naar een garagedeur die lang meegaat, dan is dit het type dat u voor uw huis wilt hebben. Dit is iets waar u rekening mee moet houden, want als u zoiets wilt, zijn stalen garagedeuren de manier waarop u elke keer dat u een deur moet kiezen, wilt gaan.

Huiseigenaren kunnen de deur handmatig optillen of door een gemotoriseerde garagedeuropener in te schakelen. De meeste grote fabrikanten hebben echter een verscheidenheid aan stijlen, texturen, kleuren en raamopties geïntroduceerd waarmee u uw garagedeur kunt aanpassen aan of de buitenkant van uw huis kunt verbeteren. In tegenstelling tot hout zullen garagedeuren van glasvezel echter niet krimpen, kromtrekken of barsten - waardoor ze bijzonder ideaal zijn voor huiseigenaren die in vochtige klimaten wonen. Als u in een gebied woont dat strooizout en ijsvrije materialen gebruikt, maak uw stalen deuren vaker schoon om de kans op roestvorming langs de onderkant te verkleinen.

De energie-efficiëntie van een garagedeur is belangrijk, omdat dit een grote rol zal spelen in de temperatuurniveaus in een garage. Stalen garagedeuren zijn echter enorm populair bij huiseigenaren die ook op zoek zijn naar een vervangende deur. Als u geld wilt besparen wanneer u uw garagedeur moet vervangen, dan werkt aluminium voor u. Als u op zoek bent naar een duurzaam materiaal voor uw nieuwe garagedeur, is staal een van de beste keuzes.

Afgezien van de voor de hand liggende verschillen in uiterlijk, kunnen verschillende garagedeursamenstellingen beter passen bij uw budget, klimaat en esthetiek. De beste manier om deze eeuwenoude vraag te beantwoorden, is door alle voor- en nadelen van beide soorten materialen af te wegen en te beslissen welke het meeste voordeel oplevert voor uw garage. Dit is precies de reden waarom bedrijven en commerciële gebouwen stalen deuren gebruiken voor extra beveiliging.

Leave Message

All fileds with * are required